Zoeken
  • Carole Cammaert

Feel-better-blogs


Soms voel ik me overstelpt door blogs over hoe ik me beter kan voelen, hoe ik mijn stress beter kan beheersen, hoe ik mindful door het leven kan gaan, ... 5 à 10 punten geven dan aan of ik in de categorie pas of niet of geven tips hoe ik't best allemaal aanpak.

Ik begrijp uiteraard de insteek wel. Het gaat over een referentiekader en dient niet als "Dr. Google". Herken je jezelf in dat referentiekader, dan ga je inderdaad best langs bij een coach of therapeut in plaats van zelf "doktertje" te spelen. Het financiële plaatje moet dan ook wel kunnen volgen...

De blogs doen je ook inzien dat je niet alleen bent, er zijn er nog die zich voelen zoals jij...oef, ik ben normaal!


En toch vraag ik me af of we onze praktijk als (welzijns) coach niet tegenspreken door dagelijks de sociale media te overladen met berichten, terwijl die constante stroom aan informatie net nog meer stress genereert en we net dat willen vermijden. Maar doen we dit niet, dan bereiken we niet voldoende mensen, niet voldoende klanten...van een vicieuze cirkel gesproken.


Het werk, het gezin, Facebook, Linkedin, Instagram, .... als mens en ook als coach zijn we op zoveel fronten actief en krijgen we het gevoel dat we achterop zullen hinken als we niet trachten bij te blijven. "Het moet wel", hoor ik vaak. Ergens wel waarschijnlijk, ook ik voel dit. De intensiteit waarmee je daarmee omgaat daarentegen kan bepalend zijn voor je welzijn. Het gaat hier alweer over grenzen stellen. Hoever wil ik in dit verhaal meegaan? Welke invloed heeft dit op mijn geluk? Wanneer is het genoeg?


Ik laat het dagelijkse blog-schrijven over aan mijn collega's, dat is mijn grens. Af en toe geef ik mezelf er wel aan over, maar ik wil een meerwaarde kunnen geven en geen aanvulling zijn op...wat mijn buikgevoel zegt, komt hier te staan...in deze blog :-)

FOMO? Misschien toch wel een beetje.


1 keer bekeken

©2018 by Carole Cammaert. Proudly created with Wix.com

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon